Oct 192014
 

bth_69d41845dd9e63f99cd8bcc68d50bdc8-300x249

Може би един от най-често задаваните въпроси в днешния технологичен свят е: „Кой е разглеждал Facebook профила ми?” В края на краищата, преминаваме през доста неприятности и отделяме много от времето си, за да се представим по най-добрия начин в социалните мрежи, така че защо да не искаме да узнаем кой е видял нашия профил?

Ако потърсите съвет в Google как да научавате кой преглежда данните ви, ще попаднете на много съвети и разнообразие от приложения, които имат за цел да ви помогнат в това да разберете каквото ви е необходимо.

Трябва ли обаче да вярваме на всичко, което прочетем? Дали информацията, която се получава чрез тези съвети е меродавна? Потребителите масово се интересуват дали наистина има някакъв начин, чрез който да разберем кой е гледал нашия Facebook профил, затова от Make Use Of ни предлагат информация по темата.

Има ли начин?

Не, категорично няма начин, по който може да разберете кой е разглеждал Facebook профила ви. Според Facebook не може да разполагате с тази информация. Facebook може и да проследява много аспекти от вашия начин на живот и навици за собствената си изгода и печалба, но това не означава, че компанията предоставя тази информация на обществеността. Facebook знае кой гледа профила ви, но няма да ви каже. Приемете факта, че просто нямате достъп до тази информация и следователно не съществува приложение или трик, чрез които да получите тази информация. Всеки опит да научите може само да ви вкара в неприятности без да научите желаното.Защо не си струва да се опитвате да научите кой е разглеждал профила ви?

banner2

Съществуват много приложения, създателите, на които твърдят, че могат да ви предоставят всякакъв вид информация за вашия профил. И ако се съди по това колко пъти техните страници са харесвани, то очевидно много хора си мислят, че могат да надхитрят Facebook и да разберат кой е разглеждал профила им. Това е много тъжно, защото тези хора се излагат на опасност и дори не осъзнават това. Това са приложения, които имат за цел да получат достъп до вашите данни и дори да ви заразят със зловреден софтуер, който ще се разпространи и сред приятелите ви. Така че ако им се доверите, вие застрашавате не само вашата сигурност, но и тази на вашите приятели. От Facebook преди време заявиха, че всяко приложение, което претендира, че може да ви даде информация за това кой гледа профила ви е измамно. Така че не пробвайте никакво такова приложение, те няма да ви осигурят правилна и точна информация,  просто защото Facebook крие тези данни. По-вероятно е те да ви заразят с нещо злонамерено. Така че, избягвайте ги.

Вече сте си инсталирали такова приложение и питате какво да правите?

Ако вече сте инсталирали едно от тези приложения и сте разбрали грешката си,  побързайте да го отстраните от вашия списък с приложения, за да отмените всичките му права. За целта отидете в Facebook настройките за поверителност, кликнете върху Apps и премахнете това  приложение от списъка, като кликнете върху “Х” до името на приложението.

Real Time Web Analytics