May 302017
 

Учени: „Facebook ни прави тъжни и нездрави“

Със сигурност всеки от вас е чел хиляди статии „за“ и „против“ социалните мрежи. Често ставаме свидетели и на редица психологически проучвания, които да помогнат за окончателната присъда полезни ли са страници като Facebook, Instagram, Twitter и т.н.

Ще ви запознаем с още едно такова, според което Facebook всъщност ни прави „тъжни и нездрави“. Това са констатирали учени от Йейлския университет и от Университета на Калифорния.

Според тях хората, които влизат в социалните мрежи по-често, са по-нещастни и нездрави от онези, които посещават такива интернет страници, но по-рядко. За проучването са били изследвани 5208 доброволци в периода 2013 – 2015 г. Самият метод е включвал анкети и разговори с тях.

Вследствие на това, учените констатират, че Facebook е пряко свързан със „социалното, физическото и психологическото здраве“. Допълнителните проучвания показват още, че ако имате навика да актуализирате профила си често или да харесвате публикации повече от обикновените хора, то това може да е признак за умствени проблеми.

 

Източник: idg.bg

Real Time Web Analytics